Bretagne dag 1-3
15 september 2026 - Vitré, Frankrijk
Dag 1 13 september 2026 – Rouen
We vertrekken uit Basse rond 9 uur met een volgeladen accu. Omdat we wat zwaar beladen zijn en 2 fietsen achterop hebben, moeten we om de 200 km wel bijladen. Gelukkig is Fastned ook in België en Frankrijk doorgedrongen. Ten opzichte van de pauzes die we normaal hebben, verliezen we nauwelijks tijd.
We rijden heel lang door de regen totdat we in Frankrijk zijn. Daar is het nog wel zwaarbewolkt maar als we iets minder dan 100km te gaan hebben, blijkt het toch een route du soleil te zijn geweest.
Onze eerste accommodatie hebben we via hun eigen website geboekt. We kregen een bevestiging van onze reservering maar kennelijk was dat niet voldoende want ze melden doodleuk dat we de bevestiging hadden moeten bevestigen. Dan maar snel via Booking een ibis-hotel geboekt.
We zitten niet ver van het centrum waardoor we in een kwartiertje fietsen bij de kathedraal zijn. De toren van de kathedraal is met 151 meter de hoogste toren van Frankrijk. Helaas staat ie in de steigers waardoor het geheel een industriële look krijgt.
Op de terugweg blijkt maps ons te sturen naar een ander Ibishotel met dezelfde naam Ibis Rouen Centre Rive Gauche maar dan met de toevoeging Mermoz – wie verzint dit?
Gelukkig lagen ze nog redelijk dicht bij elkaar.
Morgen meer Rouen.
Dag 2 14 september 2026 – Rouen
Kennelijk moest er wat bijgeslapen worden. Pas om half 10 zitten we aan het ontbijt.
Het is een prachtige zomerse dag met 25 graden en een onbewolkte hemel - kortebroekenweer.
Om 11 uur fietsen we Rouen weer in. Rouen is natuurlijk beroemd vanwege Jeanne d’Arc
Op het marktplein waar Jeanne verbrand is, staat nu een modern vormgegeven kerk.
De stad heeft meer te bieden dan haar geschiedenis. Door de vele straatjes met gekleurde vakwerkhuisjes en een flink aantal grote gotische gebouwen is het centrum zeer bezienswaardig. Het grote gouden horloge mag je ook niet missen. Het is er heerlijk rustig wat ook kan liggen aan de maandagochtend waarop veel winkels nog dicht zijn. Na het middaguur is het een stuk drukker.
Na een stokbroodje van de bakker als lunch bezoeken we het gratis museum van de Beaux Arts met 93 zalen. De Caravaggio was het schoonst.
We fietsen voor wat modernere gebouwen nog een stukje langs de Seine tot we niet meer verder kunnen daarna gaan we even kort terug naar ons hotel.
Na de pauze gaan we terug naar Rouen waar het nog steeds heerlijk terrassenweer is. We gaan zitten bij de Underdog met een neipa, een cider en een kaas- en worstplateau. Dat geeft wel het ultieme vakantiegevoel. Dit vulde al aardig waardoor een kleine Aziatische hoofdmaaltijd in een van de leuke vakwerkhuisstraatjes volstaat.
Dag 3 15 september 2026 – Vitré
Het lijkt nog een mooie zomerse dag te worden maar vanaf een uur of 4 wordt het een stuk bewolkter en ook een stuk frisser.
We zijn dan al, na een ritje van 4 uur, gearriveerd in Vitré – Bretagne. We hadden een mooie route door een heuvelachtig, dunbevolkt gebied met veel groen.
In dit mooie middeleeuwse stadje slapen we 2 nachten. Morgen bezoeken we Rennes;
vandaag doen we het rustig aan.
Vitré heeft een prachtig kasteel zoals je je een kasteel voorstelt met een aantal mooie ronde torens en een ophaalbrug. Ook hier kleurrijke vakwerkhuisjes karakteristiek voor deze streek.
Voor de avond hebben we het stadje bekeken en boodschappen gedaan en tegelijkertijd de auto opgeladen. We eten pasta in een tot airbnb omgebouwde schuur net onder de muur van het dorpje.

Een trouwe volger